Sjamanisme

Wat is Sjamanisme?

Het Sjamanisme bestaat zolang er mensen op aarde zijn. Sjamanisme is een leef- en geneeswijze van de natuurvolkeren (oorspronkelijke bewoners) die toen en nu de aarde bewonen. Denk hierbij aan de Indianen, Aboriginals, Maori, Mongolen, Inuit, Sami, Azteken en de Maya’s. Sjamanisme kwam ook voor in het vroegere Brittannië en dan met name bij de Kelten. De sjamaan is verbonden met de ‘spirit’. Hij of zij is een genezer, raadgever en een voorspeller.

Wat is het uitgangspunt van Sjamanisme?

Sjamanisme is een leef- en geneeswijze. Het gaat ervan uit dat alles met elkaar verbonden is. Dat alles een ziel heeft. De natuurvolken hebben op hun eigen wijze met elkaar gemeen dat ze zich verbonden voelen met de cycli van de natuur, de draaiing en de stand van de aarde, stand van de maan en van de andere hemellichamen.

De levenswijze en de gebruiken spraken mij zo aan dat ik mij hiermee vereenzelvigd heb. Zo is mijn spirituele naam “Blue Bear” (lees betekenis spirit naam) deze naam heb ik gekregen vanuit de kosmos tijdens een geleide meditatie.

Het Sjamanisme stelt ons in staat om in harmonie te leven.

Wat kan het Sjamanisme of een Sjamanistische genezing voor jou betekenen?

Sjamanistische genezing is een visie en methode waarmee we middels de kracht en macht uit onszelf meer ‘heel’ kunnen worden. Een Sjamanistische genezing verbindt ons met de aarde en fysische werkelijkheid. We krijgen onze kwaliteiten bij de geboorte. Deze vormen ze een kritisch facet van onze aanleg. Iedere les die ons innerlijk raakt, doet groeien, brengt ons dichter bij de heelheid en leert ons dat onze geesten (zielen) voor eeuwig deel zijn van het grote mysterie (de bron).

Tijdens een sessie begeleid ik je door middel van de sjamanen trommel en neem ik je mee naar jouw innerlijke gids. Ik help je heling te vinden voor jezelf door je tijdens deze sessie op je eigen pad te laten focussen. Dit werkt zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Wil je zelf invloed hebben op jouw aardewandeling?

Maak een afspraak om kennis te maken met mij en meer te leren over het Sjamanisme en jouw persoonlijk medicijnwiel. Ervaar dat jij zelf jouw leven in de hand hebt. Ik wil je als persoonlijke gids en coach hierbij helpen.

shamanisme, medicijnwiel, aatalantabloem

gereedschap van de sjamaan