Het Innerlijke Kind als Gids naar inzicht en heling

Ontdek de Kracht van Jouw Innerlijke Kind

Wist je dat klachten en ongemakken die zich nu openbaren dikwijls veroorzaakt worden door plotselinge onderbewuste traumatische gebeurtenissen die plaatsgevonden hebben in je kindertijd of in je jeugd? Zowel lichamelijke en psychische klachten als blokkades in je spirituele groei, zijn hiervan vaak het gevolg. Wij geloven dat jouw innerlijke kind een belangrijke rol kan spelen bij het aanpakken van deze klachten en ongemakken.

Het innerlijke kind symboliseert de onschuld, creativiteit en speelsheid die we als kind bezaten. Als kind zijn kun je bepaalde situaties niet goed verwoorden en als je ze goed kunt verwoorden, dan word je soms niet gehoord. Traumatische gebeurtenissen die je als kind of in je jeugd hebt meegemaakt geraken daardoor op de achtergrond en soms wordt het onbewust weggestopt. Vaak ook omdat het te pijnlijk is. Of omdat je geen tijd hebt om bepaalde gebeurtenissen te verwerken. Te druk hebt met je studie, te druk met kinderen of je werk, te veel aandacht die gericht is op anderen. Het bewust worden van je innerlijke kind en de nare onderdrukte gebeurtenissen opent de deur naar inzicht en biedt een uniek pad naar persoonlijke transformatie.

Niet verwerkte emoties en weggestopte pijnen

Tijdens deze reis naar inzichten vanuit je verleden kom je obstakels tegen. Niet verwerkte emoties en weggestopte pijnen kunnen klachten, zoals bijvoorbeeld maagpijn, darmklachten, hartklachten, huidaandoeningen, depressies, burn-outs, spierpijnen veroorzaken. Het erkennen is de eerste stap naar echte verandering.

In onze moderne samenleving wordt vaak gegrepen naar snelle oplossingen in de vorm van medicijnen, maar Praktijk Atalantabloem gelooft in een diepere benadering. Ware genezing begint bij het begrijpen van de oorzaak om deze klachten aan te pakken. De Innerkind therapie is hiervoor een diepgaande methode om inzicht te krijgen.

Dus: Omarm Je Innerlijke Kind

Hoe kunnen we deze strijd overwinnen? De sleutel ligt in het herontdekken en omarmen van je innerlijke kind. Innerkind therapie bij Praktijk Atalantabloem biedt een krachtige manier om in contact te komen met dat deel van jezelf dat vaak wordt vergeten.

Deze therapie en met de kennis van de biologische natuurwetten en spiritualiteit, helpt je om diepgewortelde emoties te begrijpen en te integreren. Door de band met je innerlijke kind te herstellen, komen onderdrukte en emotionele pijnen naar het oppervlak, deze worden verwerkt en klachten worden verminderd en zelfs geheeld.

Een simpele oefening die je thuis kunt proberen, is het schrijven van een brief aan je innerlijke kind. Vertel het over je leven, je ervaringen, hoeveel pijn je toen hebt geleden. Laat weten hoeveel je om haar geeft, dat je van haar houdt. Weet ook dat nare gebeurtenissen in het verleden hebben plaatsgevonden en kijk om je heen, voel dat je nu veilig bent. Weet dat je in het NU leeft. NU dreigt er geen levensgevaar. Haal een paar keer heel diep adem en ontspan. Dit kan een krachtige eerste stap zijn naar herstel en het starten van een transformatieproces.

Uitnodiging tot Inzicht

Dus, als je worstelt met diepgewortelde pijnen en zoekt naar een pad van heling en persoonlijke groei, overweeg dan het innerlijke kind als jouw gids. Praktijk Atalantabloem staat klaar om je te ondersteunen tijdens deze reis van inzicht.

Mocht je meer willen weten over “Het Innerlijke Kind als gids naar bewustwording,” aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Laten we samen op pad gaan naar fysieke en mentale heling en persoonlijke groei. Wat heeft jouw innerlijke kind te onthullen over jouw gezondheid en welbevinden?

Neem contact op met Praktijk Atalantabloem voor verdere begeleiding op jouw reis naar inzicht en persoonlijke transformatie.