Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik ben gecertificeerd coach (European Mentoring & Coaching Council (EMCC). Samen met de cliënt* kijk ik hoe wij het beste kunnen halen uit het dagelijks en/of zakelijke leven.

*onder cliënt kan ook een team worden verstaan dat als eenheid wordt gecoacht.

Mijn definitie van coaching

Als coach ben ik bezig met de bewustwording en authenticiteit van mijn cliënten. Zodat zij meer bewust zijn van wie ze werkelijk zijn.

 • Bewust worden van de problemen die ze tegenkomen in het leven, wat de oorzaak hiervan is en hoe ze deze kunnen oplossen.
 • Bewust worden van ons verleden en wat dit voor invloed heeft op het heden.
 • Bewust worden van de relaties die we aangaan met anderen en hoe onze houding en gedrag deze beïnvloed.

In dit traject nemen we samen onze verantwoordelijkheid voor het proces.

Het doel van mijn coaching is het levensgeluk van mijn cliënten op alle gebieden te verhogen. Coaching staat voor mij synoniem aan alle soorten van begeleiding op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dan ook meer een begeleider van mijn cliënten die hen verder helpt. Als coach ben ik samen met de cliënt met drie wezenlijke levensvragen bezig: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (nu echt)?

Wat levert coaching jou op?

Heel veel! Ik zie heel veel mooie dingen gebeuren bij mijn cliënten, van inzichten over zichzelf, en hun relaties met anderen. Tot ware transformaties.

Hoe kan ik je helpen:

 1. Coachen gaat dan ook over authenticiteit en het gebruiken van eigen kwaliteiten. Het is investeren in en werken aan jezelf: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik nu echt, en hoe haal ik het beste uit mijzelf naar boven?
 2. Coach gaat over aandacht. Aandacht is iets wat maar weinig mensen zichzelf geven omdat er altijd iets ‘belangrijks’ te doen is. In een coaching gesprek met mij is er maar één iemand belangrijk: de cliënt. Dit betekent dus eindelijk tijd en ruimte voor de cliënt om aan zichzelf te werken.
 3. Ik ben neutraal en heb geen mening. Dit betekent dat ik uitga van mijn cliënt en erken dat het antwoord in mijn cliënt zit en niet in mij als coach. Of zoals iemand gezegd in mijn praktijk zei: ‘Eindelijk heb ik een coach gevonden die geen advies geeft’.
 4. We gaan samen op zoek naar de diepere oorzaak van een probleem. Bijvoorbeeld kan de oorzaak zijn dat iemand teruggetrokken is, dat hij/zij een dominante of agressieve ouder heeft/had.
 5. Wij gaan samen (levens) doelen definiëren en vaststellen. Dit kan zowel op het vlak van privé als zakelijk op aangeven van de cliënt. Het stellen van levensdoelen kan tijdens iedere levensfase. Denk hierbij ook aan het ontwikkelen van talenten, carrièreplanning, loopbaan en studiekeuzes.
 6. Ook kan ik helpen wanneer de cliënt vastloopt in zijn/haar werk of privé situatie. Het creëren van meer balans voor zichzelf, omgaan met stress en burn-out preventie.
 7. Andere werkgebieden van mij als coach zijn het verbeteren van communicatie. Denk hierbij aan onderwerpen als zelfvertrouwen en perfectionisme, het omgaan met conflicten, assertiviteit en het bewaken van eigen grenzen.
 8. In mijn sessies vind ik de onafhankelijkheid van mijn cliënt heel belangrijk. Dit betekent geen eindeloos aantal sessies, maar in een relevant tijdbestek resultaten bereiken.

Coaching voor de zakelijke markt.

In deze hectische tijden kan ik voor bedrijven met goede coaching van medewerkers een positief verschil maken. Coaching heeft een direct effect op de productiviteit en verdient zichzelf snel weer terug door een betere communicatie, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim.

Intakegesprek

Voordat ik begin aan een coaching traject is er altijd een intakegesprek met de cliënt om te kijken of er een goede match is. Centraal staat de vraag: Waarmee kan ik je helpen. Pas wanneer we allebei akkoord gaan met het traject, er beide een goed gevoel bij hebben, dan pas wordt er een afspraak gemaakt voor een sessie.

De sessie

Tijdens een sessie gebruik ik de coachvraag, de issues waar de cliënt mee wil werken, als leidraad; maar werk ook met alles wat naar boven komt tijdens de sessie. Iedereen heeft overlevingsstrategieën, angsten of diepe overtuigingen waar men zich niet van bewust is. Er is dus een redelijke kans dat deze gevoelens naar boven komt tijdens een sessie. Ik vind het belangrijk om dit mee te nemen. Emoties die naar boven komen tijdens een sessie betekenen vaak dat je een diepere laag hebt geraakt.

Als basishouding luister ik.  Zo begeleid ik het eigen proces van de cliënt. Ik maak ook gebruik van een aantal coaching tools:

 • Visualisaties
 • NLP
 • Karakterstructuren
 • Ademanalyse (Transformational Breathing)
 • Lichaamswerk

Alle tools zijn ondersteunend en hebben als doel de cliënt bewuster, onafhankelijker en authentieker te maken.

Coachen is mijn passie.

Ik ben dan ook erg trots op wat ik mijn cliënten te bieden heb als coach. Werken met mij als coach is een investering in de persoonlijke ontwikkeling, en de toekomst, van jezelf en die van anderen.

vervolg coaching € 95,00 per uur