Oorzaken van klachten en ongemakken

Het zelfhelend vermogen van het lichaam merk je wanneer je bijvoorbeeld een splinter in je hand hebt. Vervolgens verwijder je de splinter en na enkele dagen is het wondje geheel genezen. Op het moment dat de splinter in de hand komt is dit te vergelijken met een conflictsituatie of inslag in het lichaam. Wanneer we ons hiervan bewust zijn, wordt de splinter verwijderd en kan het lichaam zich herstellen (lees meer).

Wat zijn nu de eigenlijke oorzaken van deze lichamelijke klachten en ongemakken?

Het kunnen conflictsituaties of gebeurtenissen zijn die plaats hebben gevonden in het verleden. Of het kan gaan om trauma’s die we onbewust niet opgelost hebben of juist bewust hebben weggestopt, omdat het te pijnlijk is. Wanneer symptomen zichtbaar worden is ingrijpen op welke manier dan ook het resultaat van angst. Ingrijpen met medicijnen of operaties, omdat men denkt hierdoor sneller te genezen. In de meeste gevallen is dit slechtst tijdelijk, omdat de problemen nog niet geheel opgelost zijn, en openbaart het zich weer op andere plaatsen in het lichaam.

Dus: vertrouw je lichaam

Laat je je angst los en vertrouw je op je lichaam, dan blijkt dat het lichaam zichzelf kan herstellen. Hierbij gaat het dus om inzichten van hetgeen er in het verleden als conflict of trauma heeft plaatsgevonden. Om erachter te komen wat de conflictsituaties zijn geweest begeleiden wij je bij het dieper kijken naar de oorzaken. Hierdoor krijg je inzicht waarom deze gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Je krijgt innerlijke rust en vertrouwen en daardoor volgt genezing. Het lichaam is daarvoor gemaakt.

Verwerking van mentale pijn.

Wanneer je in een proces zit van rouw- of verliesverwerking door overlijden van een dierbare, ontslag, scheiding, burn-out en depressies en onzekerheden, piekeren ondersteunen wij je. Wij geven je die persoonlijke aandacht, die jij nodig hebt.

Verleden, heden en toekomst

Wanneer we verliefd zijn lijkt het alsof de hele wereld aan onze voeten ligt, maar in een verwerkingsproces, zien we alles somber en donker in. Het kan je dan helpen om geheel anders te gaan kijken naar het verleden, heden en de toekomst.
Een toekomst voor jou, die het waard is om in te genieten en in vrijheid te leven.

Laten we samen kijken hoe jij van je klachten afkomt.