Stapje voor stapje naar heling via je innerlijke reis.

 

Innerlijke reis duurt vaak iets langer dan dat we ons de tijd ervoor geven.

Helen is een proces.

Ik voel me ziek. Mijn lichaam doet niet wat het zou moeten doen, ik ben niet fit, ik slaap veel, ik heb pijn, ik kan niet uit de voeten, ik kan iets niet vasthouden, ik ben moe, mijn spieren doen zeer, ik ben verkouden. Ik voel me koortsig en ik heb nergens zin in. “laat me maar met rust….” Mijn lichaam voelt anders als ik ziek ben, ook mijn geest reageert trager. Wat zegt ziekte eigenlijk over mij. Je krijgt dan eindelijk tijd om te rusten en na te gaan wat je eraan gaat doen. Rust en bewustwording. Je kunt kijken en voelen of je karma is opgelost, zodat je bevrijd wordt van allerlei ballast die je met je meedraagt. Je kunt ook gewoon doorgaan en doen alsof er niets aan de hand is en het je niet beïnvloed. Bij ziekzijn is het de tijd die je krijgt om je hogere zelf te vragen wat er opgelost mag worden. Weer helder worden en dus ontwaken betekent niet dat je alles hebt opgeruimd, maar dat je jezelf bewust wordt van je eigen donkere kanten, van wat er mag veranderen in jouw leven. Vraag jezelf af welke issues er nog geheeld mogen worden.

Je bent pas vrij wanneer de controle volledig weg is!

 Je kunt wel denken en willen dat je alles onder controle hebt, maar alles behalve dat is waar. Je groeit zonder te controleren hoe je groei zal plaatsvinden. Je weet niet wanneer je ziek wordt, beter wordt, overlijdt of nog een heel lang onbezorgd leven zult hebben. Graag willen we alles begrijpen waarom we ziek zijn en willen we de dingen sturen. Dat zal niet altijd het geval zijn. Wat wel belangrijk is het helingsproces meemaken, te ervaren en niet te sturen. Je zou je de vraag kunnen stellen dat je nu al zoveel hebt gedaan om gezond te zijn of niets te mankeren en waarom overkomt mij dat dan toch? Of waarom ben ik nog steeds ziek of komt de klacht telkens weer terug? Het simpele antwoord hierop zal zijn: omdat dat zo moest zijn. Elke stap die je hebt gezet is een stap die noodzakelijk is om tot zover te komen. Wellicht moest je eerst nog iets anders doen, voordat je zover kwam. Speelden er zich nog allerlei andere gebeurtenissen af, die eerst opgelost moesten worden en die stappen had je nodig om bepaalde inzichten te mogen ontvangen.  Je weet niet wat voor stuk er geheeld kan en mag worden. De klacht hoeft niet weg te zijn, het hoeft niet helemaal weg te zijn. Je hoger bewustzijn bepaald wat er geheeld mag worden. Het is vanuit angst dat je per se wilt dat het over is. Datgene mag je ontdekken waar je op dat moment klaar voor bent en je weet nooit wanneer dat moment er is of komt. Je wilt controle wat je wilt bereiken, manifesteren. Je kunt dat niet weten. Je hebt nergens controle over! Dit mag nu gebeuren, ook al is het nog zo klein. Leg de druk bij jezelf niet te hoog van “het moeten”. Het is niemands schuld, wanneer het eindresultaat zonder klachten, niet bereikt wordt. Het is elke keer een stapje. Een stapje vooruit, maar ook een stapje achteruit heb je nodig om vooruit te komen. Straf je zelf niet en schaam je niet als het volgens jouw verwachting niet lukt, want je mag alleen dat stukje ontvangen waar je klaar voor was. Niet meer en niet minder.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en de klacht, het ongemak, het gepieker en gemaal kan ook zomaar ineens verdwenen zijn, wanneer er bepaalde inzichten zijn gekomen. Echter het kan niet altijd in één keer verdwenen of opgelost zijn. Meestal is het een stukje van de innerlijke reis dat geheeld mag worden. Stapje voor stapje. Blijf bij je gevoel, wat voelt goed voor jou en hoe voelt het voor jou als er een verandering in je leven plaatsvindt.

 Heb hoop en vertrouwen, heb jezelf lief

 Elke stap ook als is het een stap terug, ook al is de stap nog zo klein, is een onderdeel van deze reis.