Je Energetische Bescherming Versterken

Tips en Technieken

Herken je het gevoel dat je overspoeld wordt door negatieve energieën? Of merk je soms dat de stemmingen en emoties van anderen je beïnvloeden? Het kan zijn dat je energetische bescherming wel wat aandacht nodig heeft. In deze blogpost delen we handige tips en technieken om jezelf te beschermen tegen negatieve energieën en ongewenste invloeden. Of je nu al bekend bent met spirituele praktijken of gewoon nieuwsgierig bent naar manieren om je welzijn te verbeteren, deze informatie kan voor jou van onschatbare waarde zijn.

Het Belang van Energetische Bescherming

In ons dagelijks leven worden we voortdurend blootgesteld aan verschillende vormen van energie, zowel positief als negatief. Denk aan de mensen om je heen, de plaatsen die je bezoekt en zelfs de media. Deze energieën kunnen invloed hebben op je gemoedstoestand, je gezondheid en je totale welzijn.

Energetische bescherming is als een onzichtbaar schild dat je omringt en je beschermt tegen negatieve invloeden. Het helpt je om in balans te blijven, je eigen energie te behouden en je te wapenen tegen de stress en spanningen van het moderne leven.

De Uitdaging van Negatieve Energieën

Misschien heb je momenten dat je je niet helemaal jezelf voelt. Je kunt overweldigd worden door angst, verdriet, boosheid of andere emoties die niet bij jou lijken te horen. Dit kan het gevolg zijn van energetische pluggers, mensen die onbewust jouw energie aftappen, of door negatieve omgevingen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een drukke kantoortuin deelt met collega’s die constant klagen en negativiteiten verspreiden. Hun energie kan gemakkelijk op jou overslaan, zelfs als je dat niet wilt. Dit kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verminderd gevoel van welzijn.

Energetische Technieken

Gelukkig zijn er krachtige technieken die je kunt gebruiken om je energetische bescherming te bieden en jezelf te bevrijden van de invloed van negatieve energieën. Hier zijn enkele effectieve tips en technieken:

 • Aarding: Breng regelmatig tijd door in de natuur, loop op blote voeten in het gras of gebruik visualisaties om jezelf met de aarde te verbinden. Dit helpt je om overtollige energie te verliezen en jezelf te aarden.
 • Visualisatie: Stel je voor dat je een veilige lichtbol om je heen hebt. Deze lichtbol dient als een barrière tegen negatieve energieën. Oefen deze visualisatie dagelijks om je bescherming te versterken.
 • Energetische reiniging: Reinig jezelf regelmatig met wit licht. Stel je voor dat het licht alle negativiteiten en spanningen wegspoelt en je energie zuivert.
 • Kristallen: Draagbare transparante kristallen zoals zwarte toermalijn, amethist of rozekwarts. Deze stenen kunnen negatieve energie absorberen en transformatoren.
 • Grenzen stellen: Leer om je grenzen duidelijk en assertief te stellen. Het is oké om “nee” te zeggen tegen situaties van mensen die je energie aftappen.

Een Oefening voor Energetische Bescherming.

Probeer deze eenvoudige oefening om je energetisch te beschermen:

 • Ga ergens rustig zitten of liggen.
 • Sluit je ogen en adem diep in en uit om te ontspannen.
 • Stel je voor dat er een helder, beschermend witlicht om je heen begint te stralen.
 • Visualiseer dit licht steeds helderder en voel hoe het je helemaal omhult.
 • Zeg in gedachten hardop: “Ik ben beschermd. Negatieve energieën kunnen mij niet bereiken.”
 • Neem een ​​paar diepe ademhalingen terwijl je jezelf in deze veilige lichtbol hult.
 • Als je klaar bent, open je rustig je ogen.
 • Dit is een snelle oefening die je op elk moment van de dag kunt doen, vooral als je merkt dat je jezelf moet beschermen tegen negatieve invloeden.

Waak over jezelf en omarm de kracht van energetische zelfbescherming. Je verdient het om in balans te zijn en controle te houden over je eigen energie.

Mocht je meer willen weten rondom energetische bescherming of als je persoonlijke begeleiding nodig hebt bij het versterken van je energetische bescherming, neem dan gerust contact met ons op. Bij Praktijk Atalantabloem staan ​​we klaar om je te ondersteunen op je reis naar welzijn en spirituele ontwikkeling.